bus auto fiets
Menu

Aankoopproces

Hieronder lees je hoe de verkoop en toewijzing bij Bundersehoek verloopt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Tussenbeeld 900X500px5

Voorverkoop 

Binnenkort gaan de woningen in voorverkoop. Vanaf dat moment kan je via de website de prijsbandbreedtes en woninginformatie bekijken (zoals plattegronden en woonoppervlakte). Op basis hiervan kan je jouw voorlopige woningvoorkeuren bepalen en online doorgeven*. Dit is vrijblijvend en nog niet definitief, want bij de start verkoop kan je je voorkeur definitief doorgeven. Als je bij de voorverkoop jouw voorkeuren alvast registreert, krijg je een streepje voor bij de toewijzing bij de definitieve start verkoop.

Als je per mail een bevestiging hebt ontvangen dat de registratie goed is doorgevoerd, dan staan jouw voorkeur(en) geregistreerd. Je kan deze voorkeur weer inzien op het moment dat de woningen officieel in verkoop gaan. 

* Als je je woningvoorkeur tijdens de voorverkoop hebt doorgegeven, moet je je altijd nog officieel inschrijven bij de start verkoop.

Bekijk hier

de klantreis

Zo vergroot jij jouw kansen!

Voorverkoop
Heb jij bij de voorverkoop je woningvoorkeur doorgegeven, dan heb je een streepje voor bij de woningtoewijzing na de verkoopperiode. Dat werkt als volgt: als er meerdere gelijkwaardige kandidaten zijn voor een woning, dan heeft een kandidaat die zich tijdens de voorverkoop heeft ingeschreven (met de hoogste voorkeur) voorrang op een kandidaat die geen voorkeur heeft doorgegeven tijdens de voorverkoop.

Streepje voor bij financiële zekerheid
We adviseren je om jouw financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Dit kan bij een bank of hypotheekadviseur naar keuze, bijvoorbeeld bij LIV Hypotheken & Verzekeringen. Daar kun je een financiële check aanvragen: een document waarin staat wat je kunt lenen. Deze check kun je uploaden zodra de verkoop van start gaat en geeft je een streepje voor bij de woningtoewijzing. Een financiële check biedt namelijk de zekerheid dat je de woning waarop jij inschrijft kunt bekostigen. Vraag de financiële check van LIV Hypotheken & Verzekeringen aan: de Financieringsbelofte.

Kun je de woning waarop je inschrijft uit eigen middelen financieren, dan heb je geen financiële check nodig. In dat geval kun je een modelverklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ downloaden en uploaden bij je inschrijving zodra de verkoop start.

Vergroot jouw kansen door:

 • Tijdens de voorverkoop jouw voorkeuren door te geven

  Tijdens de voorverkoop jouw voorkeuren door te geven

 • Bij verkoop een document te uploaden waarmee je aantoont dat financiering voor jou haalbaar is

  Bij verkoop een document te uploaden waarmee je aantoont dat financiering voor jou haalbaar is

Bekijk hier 

het project
Tussenbeeld 900X500px

Verkoop

Voor de zomervakantie verwachten wij te kunnen starten met de verkoop van Bundersehoek. Alle verkoopstukken zoals brochures, verkooptekeningen, optietekeningen en keuken- en sanitairbrochure zijn dan definitief en de woningprijzen zijn bepaald. Via het inschrijfformulier kan je dan jouw definitieve woningvoorkeuren doorgeven (in een top 10). Ook vul je via het formulier de overige informatie in en kun je jouw financiële check of document ‘Aankoop uit eigen vermogen’ uploaden. Het maakt voor de toewijzing niet uit hoe snel je jouw inschrijving indient, zolang je dit maar doet voordat de verkoopperiode sluit. Na indienen ontvang je een bevestiging en vanaf dan maak je kans op een woning! Mocht je gedurende de inschrijfperiode nog iets willen wijzigen aan je inschrijving, dan kan je je inschrijving intrekken en dit nogmaals indienen. 

Toewijzing

De woningen worden geautomatiseerd toegewezen door een digitale ‘Matchmaker’. Dit gebeurt op basis van de doorgegeven woningvoorkeuren, waarbij het streven is om zoveel mogelijk inschrijvers de woning van hun voorkeur toe te wijzen. Het systeem wijst extra punten toe aan inschrijvers die tijdens de voorverkoop hun voorkeuren hebben doorgegeven en een financiële check of document ‘Aankoop uit eigen vermogen’ hebben toegevoegd. 

Na sluiting van de verkoopperiode hoor je of er een woning aan je kan worden toegewezen. Kon er geen woning aan je worden toegewezen, dan sta je automatisch op de reservelijst voor de woning(en) waarop jij je hebt ingeschreven. De makelaar benadert je als er alsnog een woning aan je kan worden toegewezen.

Toewijzing:

 • Op basis van doorgegeven woningvoorkeuren

  Op basis van doorgegeven woningvoorkeuren

 • Streepje voor als je aan voorverkoop hebt meegedaan

  Streepje voor als je aan voorverkoop hebt meegedaan

 • Streepje voor bij aantonen van de financiële haalbaarheid

  Streepje voor bij aantonen van de financiële haalbaarheid

Ga naar de 

woningen
Liv vooraanzicht.jpg

Aankoopfase 

Makelaarsgesprek. Indien er een woning aan je is toegewezen zal de makelaar contact met je opnemen voor het maken van een verkoopgesprek. Na dit gesprek kan je een optie nemen op een woning. 

Aankoop. Je gaat over tot aankoop van de woning en plant een afspraak bij de makelaar voor het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst. Je levert de benodigde stukken aan bij je hypotheekadviseur en vraagt je hypotheek aan.

Adviesgesprekken. In Woonbelevingscentrum LIV heb je adviesgesprekken met onder meer de keuken- en badkamerspecialist. Op basis van jouw woonwensen die je tijdens de gesprekken en via je kopersportaal doorgeeft, ontvang je offertes. In je kopersportaal kun je vóór de aangegeven keuzedata jouw wensen doorgeven en akkoord geven op offertes: handig en overzichtelijk!

Afronding keuzetraject. Wat leuk! Voor de afronding van het keuzetraject word je een laatste keer uitgenodigd in LIV, waar je ook alvast kennis kunt maken met je nieuwe buren.

Bouwfase 

Naderende start bouw. Via kopersnieuwsbrieven blijf je op de hoogte van de naderende start bouw van jouw woning en de status van de opschortende voorwaarden. Voorafgaand aan de start bouw ontvang je het mooie nieuws dat aan alle opschortende voorbereidingen is voldaan, wat betekent dat de bouw kan starten. 

Tekenmoment. Je ontvangt het garantiecertificaat, waarin staat dat jouw woning gegarandeerd wordt (af)gebouwd en correct wordt opgeleverd. Daarnaast mag je naar de notaris om de transportakte te ondertekenen. Een bijzonder moment, want nu ben je officieel eigenaar van de grond! Ook wordt in de meeste gevallen de hypotheekofferte actief.

Start bouw. Yes, de bouw van je woning is gestart! Je wordt gedurende de bouw uitgenodigd voor een feestelijke start bouwmoment op de bouwplaats. Je ontvangt de eerste termijnfactuur rond het moment dat de fundering van je woning er ligt.

Voortgang bouw. Via nieuwsbrieven en foto’s in je kopersportaal word je op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw. Ook ontvang je een eerste enquête over het verkoop- en woonwensentraject, waarin je kunt aangeven hoe je dit hebt ervaren.

Kijkmoment. Wat leuk, het kijkmoment! Je mag jouw nieuwe woning komen bekijken en kunt meteen de diverse ruimtes inmeten. Zo verloopt de afbouw en oplevering straks soepel.

Nieuwbouw heeft financiële voordelen. 

Lees meer
Tussenbeeld 900X500px7

Opleverfase 

Voorbereiding vooroplevering. Het is bijna zover! Je ontvangt een uitnodiging voor de vooroplevering en de eindoplevering van jouw woning. Ook krijg je belangrijke informatie over de oplevering en het onderhoud van je woning.

Vooroplevering. Tijdens de vooroplevering inspecteer je jouw woning op eventuele onvolkomenheden en geeft deze door aan de aannemer. Zo kunnen deze punten worden verholpen vóór de eindoplevering. Ook kun je de opstalverzekering en de energielevering van je woning regelen, zodat deze bij oplevering ingaat.

Eindoplevering. Spannend, het wachten wordt beloond: de eindoplevering van je woning! Je ontvangt de sleutels en eventuele laatste opleverpunten worden genoteerd. Na de eindoplevering geef je de aannemer een korte beoordeling via een enquêteformulier.

Woonfase 

Fijn, je kunt jouw nieuwe woning betrekken! Eventuele laatste opleverpunten worden in de komende 3 maanden hersteld door de aannemer. De serviceafdeling van de aannemer is vanaf nu je vaste aanspreekpunt. In het kopersportaal vind je alle praktische informatie en contactgegevens.

Je ontvangt een afsluitende enquête over het bouw- en oplevertraject.

Garantiefase 

Je woont met veel plezier in je nieuwe woning. Omdat jouw woning beschikt over Woningborg- of SKW-garantie, kun je bij eventuele problemen altijd terecht bij de serviceafdeling van de aannemer.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte